Penyelesaian Untuk Anak Kerap Batuk Berkahak? Selsema? Kurang Fokus Belajar?

/ October 03, 2018

Anak batuk berkahak? Anak kerap selsema? Batuk lagi la, kadang tu sampai tak lena nak tidur sebab batuk tak henti-henti dalam satu masa?
.

.

Penyelesaian mama untuk anak bagaimana? 
.
.
Jom baca dan semoga perkongsian kami ini dapat membantu penyelesaian masalah mama hebat untuk anak tersayang kan... 
.
In sha Allah.
===================
Perkongsian dari Puan NAJIHAH ABDUL MUTALIB
.

Batuk Berkahak Anak Saya Tiada Lagi! ]
.

Assalamualaikum dan salam ceria buat semua.

Saya Puan Najihah bt. Abdul Mutalib, ibu kepada 6 orang cahayamata 3 lelaki dan 3 perempuan. Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua tentang kebaikan vitamin Shaklee yang banyak memberi effect kepada kehidupan dan memperbaiki kesihatan anak-anak saya. Sebagai seorang ibu pastinya akan merasa gusar sekiranya anak-anak sering jatuh sakit dan asyik ke klinik kan? Demikianlah yang terjadi dengan saya suatu ketika dahulu. 
.

Bila anak ramai ni, apa yang paling membimbangkan ialah jika salah seorang daripada anak-anak kita jatuh sakit. Selalunya lepas seorang..seorang lagi akan ‘berjangkit’. Dan bila dah sakit tu, asyik je ke klinik kalau tak pun pasti akan ke farmasi untuk membeli ubat. Dahulu, salah seorang anak kembar saya iaitu Nurul Husna selalu sangat mengalami batuk berkahak, bahkan bila sampai satu tahap hingga membawa kepada penat. 
.

Suatu ketika dulu, Husna sering juga dibawa berjumpa pakar kanak-kanak dan terpaksa menggunakan ‘neb’ untuk redakan ‘penat’ yang beliau hadapi. Jika batuk menyerang terutama ketika cuaca sejuk dan malam hari, batuknya sampai tak henti-henti. Runsing saya dibuatnya.
.

Pada penghujung tahun 2012, saya mula kenal dengan suplimen Shaklee. Asalnya saya membeli vitamin-vitamin Shaklee untuk kegunaan diri sendiri sahaja. Tetapi setelah saya merasai sendiri kesan positif selepas mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee ini, saya mengambil keputusan untuk memberikannya kepada anak-anak saya pula.
.

Saya mendapat maklumat bahawa Omega Guard Shaklee dapat mengurang batuk dan kahak seperti yang dialami oleh anak saya. Jadi sejak awal tahun 2013 saya mula memberikan Omega Guard kepada anak-anak saya terutamanya Nurul Husna. Selain itu, saya juga memberikan Meal Shakes dan Chewable Vita-C kepada mereka.
.

Alhamdulillah, setelah beberapa lama mengamalkan Omega Guard Shaklee batuk berkahak yang dialami oleh Husna semakin pulih dan apa yang amat menggembirakan saya, sejak 2 tahun kebelakangan ini, Husna tidak pernah langsung berjumpa Dr disebabkan batuk atau penat sebagaimana dahulu.

Untuk pengetahuan anda semua, Omega Guard atau minyak ikan juga dapat membantu perkembangan otak anak-anak kita disamping dapat meningkatkan sistem imun tubuh anak-anak. Prestasi pembelajaran Husna sangat baik dan beliau juga amat aktif dalam pelbagai aktiviti ko-kurikulum dan mewakili sekolahnya dalam bermacam aktiviti. 
.

Kini anak kelima saya iaitu Nurul Hanis adalah penggemar Omega Guard juga. Dan apa yang saya lihat, perkembangan dan kepetahan Hanis amat mengagumkan saya. Sebagai sebuah keluarga yang ‘besar’, tahap kesihatan anak-anak amat saya pentingkan. Alhamdulillah..dengan izin Allah sejak kenal Shaklee, saya melihat dan merasakan tahap jatuh sakit anak-anak saya makin kurang
.

Saya ingin sangat kongsikan kepada para ibubapa sekelian tentang #shakleeeffect yang telah kami sekeluarga alami. Sebagai manusia kita sekadar berusaha untuk memberikan yang terbaik, selebihnya kita serahkan pada Allah SWT. Terima kasih Allah, terima kasih Shaklee! Sekian.
==================

.
Alhamdulillah.. 
Seronok kan bila kita dapat beri yang terbaik untuk anak-anak kita. Anak sihat, mama gembira dan lega. Betul tak? 
.
Nak dapatkan OMEGA GUARD? 
.
Haaa 1 lagi.. Omega ni bukan untuk batuk selsema je tau. Tapi sangat bagus untuk minda anak-anak. Nak tahu? Jom entry mamylin seterusnya. ..
.
.
Nak ORDER? 
Terus call mamylin ditalia [ 0175836865. ]
Postage SELURUH MALAYSIA, BRUNEI & SINGAPORE
.
Jom order sekarang.


Anak batuk berkahak? Anak kerap selsema? Batuk lagi la, kadang tu sampai tak lena nak tidur sebab batuk tak henti-henti dalam satu masa?
.

.

Penyelesaian mama untuk anak bagaimana? 
.
.
Jom baca dan semoga perkongsian kami ini dapat membantu penyelesaian masalah mama hebat untuk anak tersayang kan... 
.
In sha Allah.
===================
Perkongsian dari Puan NAJIHAH ABDUL MUTALIB
.

Batuk Berkahak Anak Saya Tiada Lagi! ]
.

Assalamualaikum dan salam ceria buat semua.

Saya Puan Najihah bt. Abdul Mutalib, ibu kepada 6 orang cahayamata 3 lelaki dan 3 perempuan. Kali ini saya ingin kongsikan dengan anda semua tentang kebaikan vitamin Shaklee yang banyak memberi effect kepada kehidupan dan memperbaiki kesihatan anak-anak saya. Sebagai seorang ibu pastinya akan merasa gusar sekiranya anak-anak sering jatuh sakit dan asyik ke klinik kan? Demikianlah yang terjadi dengan saya suatu ketika dahulu. 
.

Bila anak ramai ni, apa yang paling membimbangkan ialah jika salah seorang daripada anak-anak kita jatuh sakit. Selalunya lepas seorang..seorang lagi akan ‘berjangkit’. Dan bila dah sakit tu, asyik je ke klinik kalau tak pun pasti akan ke farmasi untuk membeli ubat. Dahulu, salah seorang anak kembar saya iaitu Nurul Husna selalu sangat mengalami batuk berkahak, bahkan bila sampai satu tahap hingga membawa kepada penat. 
.

Suatu ketika dulu, Husna sering juga dibawa berjumpa pakar kanak-kanak dan terpaksa menggunakan ‘neb’ untuk redakan ‘penat’ yang beliau hadapi. Jika batuk menyerang terutama ketika cuaca sejuk dan malam hari, batuknya sampai tak henti-henti. Runsing saya dibuatnya.
.

Pada penghujung tahun 2012, saya mula kenal dengan suplimen Shaklee. Asalnya saya membeli vitamin-vitamin Shaklee untuk kegunaan diri sendiri sahaja. Tetapi setelah saya merasai sendiri kesan positif selepas mengamalkan vitamin-vitamin Shaklee ini, saya mengambil keputusan untuk memberikannya kepada anak-anak saya pula.
.

Saya mendapat maklumat bahawa Omega Guard Shaklee dapat mengurang batuk dan kahak seperti yang dialami oleh anak saya. Jadi sejak awal tahun 2013 saya mula memberikan Omega Guard kepada anak-anak saya terutamanya Nurul Husna. Selain itu, saya juga memberikan Meal Shakes dan Chewable Vita-C kepada mereka.
.

Alhamdulillah, setelah beberapa lama mengamalkan Omega Guard Shaklee batuk berkahak yang dialami oleh Husna semakin pulih dan apa yang amat menggembirakan saya, sejak 2 tahun kebelakangan ini, Husna tidak pernah langsung berjumpa Dr disebabkan batuk atau penat sebagaimana dahulu.

Untuk pengetahuan anda semua, Omega Guard atau minyak ikan juga dapat membantu perkembangan otak anak-anak kita disamping dapat meningkatkan sistem imun tubuh anak-anak. Prestasi pembelajaran Husna sangat baik dan beliau juga amat aktif dalam pelbagai aktiviti ko-kurikulum dan mewakili sekolahnya dalam bermacam aktiviti. 
.

Kini anak kelima saya iaitu Nurul Hanis adalah penggemar Omega Guard juga. Dan apa yang saya lihat, perkembangan dan kepetahan Hanis amat mengagumkan saya. Sebagai sebuah keluarga yang ‘besar’, tahap kesihatan anak-anak amat saya pentingkan. Alhamdulillah..dengan izin Allah sejak kenal Shaklee, saya melihat dan merasakan tahap jatuh sakit anak-anak saya makin kurang
.

Saya ingin sangat kongsikan kepada para ibubapa sekelian tentang #shakleeeffect yang telah kami sekeluarga alami. Sebagai manusia kita sekadar berusaha untuk memberikan yang terbaik, selebihnya kita serahkan pada Allah SWT. Terima kasih Allah, terima kasih Shaklee! Sekian.
==================

.
Alhamdulillah.. 
Seronok kan bila kita dapat beri yang terbaik untuk anak-anak kita. Anak sihat, mama gembira dan lega. Betul tak? 
.
Nak dapatkan OMEGA GUARD? 
.
Haaa 1 lagi.. Omega ni bukan untuk batuk selsema je tau. Tapi sangat bagus untuk minda anak-anak. Nak tahu? Jom entry mamylin seterusnya. ..
.
.
Nak ORDER? 
Terus call mamylin ditalia [ 0175836865. ]
Postage SELURUH MALAYSIA, BRUNEI & SINGAPORE
.
Jom order sekarang.


Continue Reading
Malu babe jerawat kat muka ni siap ada nanah lagi, lepas naik dan naik lagi. Nak jumpa orang pun tak dak keyakinan diri. Dah la kerja jumpa orang selalu. Nak sentuh muka pun rasa ngeri babe. Saya ada masalah jerawat di pipi malu gilaaaaa nak kuar rumah rasanya.
.
set jerawat shaklee

Alaaaa.. nak malu apa... jerawat ni tandanya anda masih muda apa.. ✌
.
Tapi... kali berlarutan.. tandanya????
.
.
Jom kita kongsi ilmu dan info.. nak?
.
.
.
.
Jerawat dipipi?
.
.
Kenapa? Jerawat di PIPI?
Bahagian atas?
Ianya adalah berhubung kait dengan peparu.
Jerawat yg naik di kawasan ini menunjukkan anda menghirup udara tercemar ataupun merokok. SERIUSLY???  So sad kan..
Dan... Penggunaan telefon bimbit juga boleh membahayakan kerana  ia mampu kekotoran melekat di muka & pori-pori tersumbat.

Penyelesaianya??? -->
Tukar sarung bantal setiap minggu & elakkan drp tidur di bahagain yg berjerawat.

Bahagian bawah?
Ianya menunjukkan  kurang kebersihan gigi. 

Penyelesaiannya? -->
Kurangkan pengambilan gula dan minuman bergas ye...
.
.
Ok siapa ada masalah jerawat bernanan? Non stop. Lepas 1 lagi naik lagi 1... .
Nak saya bantu? Penyelesaian masalah anda ADA JAWAPANNYA!
.
Kan... siapa tak nak CANTIK? SIHAT & CANTIK sama-sama nak? 
.
Real people, 
Real result! 
.
vitamin c shaklee


Korang jom cantik sihat sama-sama nak? 

Saya syorkan ambil #vitaC dan #garlic  dan pastikan pencuci muka anda tu bebas merkuri dan jangan terdedah dengan radikal bebas tau.
.
Dan saya syorkan guna set asas YOUTH SHAKLEE.
Kenapa? Apa pula radikal bebas tu?
Nanti mamylin kongsi lagi di entry seterusnya.
.
Panjang lebar tentang jerawat ni satu entry pun tak habis. Ada masalah macam ni tak? Tengok si kawan dah BEBAS MASALAH JERAWAT. Korang tak nak CANTIK ke macam si kawan ni.
.
Nak?
Jom mamylin bantu.
Tapi... kena mamylin guide step by step dan kena sabar tau. Bukan hari ni pakai.. esok terus hilang.. frust dohhh kena statment ni. Mamylin dah serik dah statment macam ni.. (nangis)
.
.
Okey call mamylin di 0175836865, kita kongsi ilmu dan penyelesaian masalah anda. In sha Allah.
.
Produk yang TERJAMIN SELAMAT, BERKESAN & SEMULAJADI.
.
sakit kaki vs omega guard
Peritnya nak lalui kesembuhan itu hanya yang dah lalui merasa betapa peritnya apa yang dah berlaku. Mujur diperkenalkan PRODUK SHAKLEE, antaranya Omega Guard antara yang banyak membantu saya.
.
.
Tesrimonial dari Puan Wan Noor Hidayah.
.
[TIDAK BOLEH BERJALAN DENGAN SEMPURNA AKIBAT KEMALANGAN PULIH SELEPAS KONSISTEN MENGAMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE]
.
Nama saya Wan Noor Hidayah. Saya sudah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak lelaki. Saya ingin kongsikan bagaimana kaki saya pulih sepenuhnya selepas mengamalkan suplemen Shaklee.
.
Pada tahun 2015 saya mengalami kemalangan kereta yang teruk. Tetapi alhamdulillah, saya masih hidup walaupun tidak dapat berjalan dengan sempurna selama beberapa bulan. Pada mulanya saya mencuba 2 jenama suplemen ternama dipasaran untuk mengurangkan kesakitan di kaki saya.
.
Saya terpaksa mengambil suplemen memandangkan tiada ubat selain ubat tahan sakit sahaja yang diberikan oleh pihak hospital kepada saya. Menurut mereka, keputusan x-ray saya tidak menunjukkan sebarang masalah kecederaan pada tulang walaupun mereka sendiri berasa pelik mengapa saya langsung tidak boleh berjalan.
.
Sejak dari kemalangan tersebut saya tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah oleh ahli keluarga setiap kali hendak ke mana-mana. Paling menyedihkan adalah apabila saya terpaksa mengesot perlahan-perlahan ke bilik air apabila hendak berwuduk ketika ahli keluarga tiada di rumah. Sakitnya kaki saya ketika mengesot hanya Allah sahaja yang tahu.
.
Kemudian ibu saya mendapatkan sepasang tongkat dan sebuah kerusi roda untuk memudahkan pergerakan saya. Saya menggunakan tongkat selama hampir 3 bulan untuk ke pejabat setiap hari. Walaupun kesakitan kaki saya telah mengambil masa yang agak lama untuk berkurangan, namun saya masih berasa amat sakit apabila berjalan tanpa tongkat.
.
Pada suatu hari saya telah ditakdirkan oleh Allah SWT dapat kembali bekerja di lokasi yang berhampiran dengan cawangan Shaklee. Peluang ini saya ambil untuk mendaftar sebagai ahli dan membeli beberapa jenis suplemen. Omega Guard menjadi suplemen kegemaran saya apabila kesakitan kaki saya hilang setelah konsisten mengamalkannya.
.
Alhamdulillah, saya berasa amat bersyukur apabila kaki saya tidak lagi sakit. Omega Guard telah membantu saya untuk sembuh. Saya juga turut merasakan Shaklee Effect yang lain iaitu mood saya semakin baik, saya menjadi lebih tenang dan tidak cepat marah. Penglihatan mata saya juga semakin baik dan saya tidak lagi mengalami masalah silau apabila memandu di waktu malam.
.
Selain Omega Guard, saya juga mengambil B-Complex untuk mengurangkan rasa sedih akibat tidak dapat berjalan dengan sempurna. Tetapi selepas istiqamah mengamalkannya, bahagian kaki saya yang kebas kerana banyak saraf mati akibat hentakan kuat semasa kemalangan lalu juga telah pulih dan kulit wajah saya menjadi semakin berseri-seri.
.
Kini saya hanya percayakan suplemen Shaklee sahaja. Selain semakin sihat, bertenaga, cergas dan cantik berseri, saya juga mendapat bonus setiap bulan. Marilah sertai Shaklee bersama saya. Anda juga boleh merasai Shaklee Effect yang tidak disangka-sangka.
.
testimonial omega guard shaklee

Selamat tinggal tongkat. Saya cintakan Shaklee sampai bila-bila.
Terima kasih pada yang terus memberi sokongan dan percaya setiap sakit itu PASTI ADA SEMBUHNYA. Jangan putus asa. 
.
Nak dapatkan PRODUK SHAKLEE? 
Kami akan konsultasi dan guide anda mengikut keperluan anda.
.
Hubungi kami ditalian 0175836865, untuk kami bantu anda dan bantu untuk masalah anda.

Penyelesaian untuk masalah kulit yang sensetif dan alergik? "Youth Is HOPE" adalah JAWAPANNYA. Anda pasti terkejut juga bila baca kisah ni. Mau tak nye. Alergik terung je, tapi kesannya? Allahuakhbar... Sedih kan.. kalu anda di tempat cik puan ni, apa anda akan lakukan? 


.
Cari penyelesaian pada produk yang tumbuh bagai cendawan? Jumpa doktor suda pasti beratus atau beribu juga habis kan? 
.
Jom baca kisah Puan SHAHIZAN RAHIMI, dan moga dapat membantu anda untuk DAPATKAN PRODUK TERBAIK , BERBALOI dan TERJAMIN JUGA SELAMAT UNTUK DI GUNAKAN. 
.

MUKA PECAH RUMAH? Sedihkan.. siapa tak sedih dan pasti perasaan malu dalam diri dan sangat menganggu juga bolrh jadi tekanan setiap kali terkena alergik ni kan! 
.

Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru.
.

Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.
.

Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. "Ni memang takde lain la ni mesti makan terung" tak pun "dah tau alergik terung sapa suruh makan". Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah dal atau gulai. 
.

Tak perlu seketul terung, kuahnya saja cukup untuk memusnahkan impian untuk miliki kulit bersih. Setiap kali terperangkap dengan terung muka Che Yan akan ditumbuhi bintik-bintik seolah jerawat dibawah kulit tapi tidak pula ada "mata" kerana seringkali jerawat pastinya ada "mata" dan apabila matang jerawat tersebut akan bertukar menjadi kekuningan.
.

Dalam kes Che Yan bintik-bintik tersebut timbul dibawah kulit dan kadang-kadang berangkai sehingga membentuk satu tompokan. Bintik-bintik tersebut akan meninggalkan parut hitam dan mengambil masa berbulan-bulan untuk lenyap dari pandangan. Keadaan lebih tragis jika bintik berangkai membentuk satu tompokan parut hitam yang besar dan dan mengambil masa berbulan- bulan untuk hilang dari pandangan. Nak cover dengan make up atau bedak asas yang tebal terasa "fake" sangat.
.

Sebelum kenal Shaklee kalau alergic dulu-dulu lagi teruk. Bahagian bawah hidung hingga ke dagu akan penuh dengan tompokan air bisa seperti terkena cacar air. Keadaan mulut Che Yan seperti orang memakai topeng kerana seluruh bahagian mulut di tumbuh seperti cacar air dan berwarna hitam. Pernah juga terpaksa berjumpa doktor kerana kesakitan melampau sehingga mulut tak boleh dibuka.
.

Selepas konsisten vitamin Shaklee sekiranya alergic terung Che Yan akan mengalami masalah bintik-bintik dibawah kulit seperti yang Che Yan ceritakan. Syukur sebab tidak sekronik dulu namun rasanya semua orang menginginkan kulit bersih tanpa cela.
.

Penemuan terbaru Shaklee membuka satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan. #YOUTH dilancarkan "on time" muka Che Yan tengah nazak. Sedap sangat makan nasi berlauk gulai talang di tempat kenduri tak perasan terselit terung dalam masakan tersebut. Bila tersedar terasa bagai petir menyambar "Allah dugaan muka pecah rumah lagi lepas ni". 
.

Terung Che Yan boleh ibaratkan sebagai "ibu" segala masalah kulit kerana ia ibarat "trigger". Jika Che Yan termakan terung maka segala jenis makanan yang seringkali tersenarai sebagai makan alergic untuk kulit Che Yan tak boleh sentuh contohnya seperti makanan laut dan kekacang. 
.

Fuhhh ujian sangat kerana itu semua kegemaran. Semua itu hanya boleh dilihat sehingga semua parut dimuka beransur pulih dan bintik-bintik yang ada sudah tidak reaktif. Jika tidak bukan setakat jadi muka pecah rumah mungkin akan jadi muka jambatan roboh.
.

Bulan 3 #YOUTH dilancarkan. Apabila melihat harga, wow boleh tahan. Tapi Che Yan nekad dan percaya #YOUTH ada sesuatu. Bicara tentang produk penjagaan wajah, dari drug-store, produk bani kilo ( masa ni tiada kesedaran) sehinggalah produk bertaraf antarabangsa. 
.

Selalunya Che Yan dapat info paraben dalam penjagaan wajah atau apa-saja bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut adalah mengikut piawaian yang dibenarkan. Maka pakai saja.
.

#YOUTH datang dengan khabar ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan 100% Vegan. Lebih mengujakan apabila bahan yang terdapat dalam #VIVIX juga menjadi salah satu bahan dalam rangkaian penjagaan kulit #YOUTH. Wow, "Vivix luar dalam".
.

Bukan mudah juga nak menjadi pemilik #YOUTH pada peringkat awal kerana dugaan "sold out"nya seringkali berlaku. Bila dah dapat banyak hari pulak ditiliknya. Sebab pembukusan yang menarik, putih suci murni jadikan Che Yan sayang nak pakai. Dah kena penyakit apa pulak dah beli sayang nak pakai. Maka bermulalah rutin  #YOUTH Che Yan. 
.

Che Yan bermula dengan menggunakan basic set seperti yang disarankan walaupun Che Yan memang beli full set sebab dapat C+E percuma dengan belian full set. Dalam masa yang sama Che Yan amalkan #RADIANT5 antaranya ( ESP, COLAGEN POWDER, VITA C, B-COMPLEX, add on VIVIX). Sebelum sedar diri ni mengandung Che Yan sengaja habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. 
.

Memang kesannya sangat booster. Namun setelah disahkan mengandung Che Yan teruskan pula dengan rutin set hamil untuk dalaman. Manakala rutin #YOUTH tidak terganggu kerana tidak ada apa-apa yang perlu diwas-waskan kerana ianya bebas bahan kimia berbahaya.
.

Disini Che Yan kongsikan sekali gambar sebelum dan selepas penggunaan #YOUTH.
.

Che Yan boleh katakan #YOUTH is the best n #YOUTH is hope untuk rangkaian penjagaan kulit muka. 
.

There is so many good and better product outhere but Che Yan choose the best #YOUTH.

.
Alhamdulillah. 
Puan dah TEMUI PRODUK TERBAIK ni.. dan tak akan pandang lain dah lepas ni. Nak tukar ke jenama lain? Memang tak la kan... 
.
.
Anda ... nak dapat produk ni? 
Boleh terus hubungi kami ditalian 0175836865 untuk kami BANTU anda dan syorkan apa yang terbaik untuk anda. 
.
Dapatkan PRODUK YANG BERNILAI UNTUK DIRI ANDA JUGA TERJAMIN SELAMAT ye.. Kerana... diri anda begitu berharga!!!
.


.
Dalam banyak produk kecantikan yang DAH DI CUBA. YOUTH adalah antara PRODUK dan PENYELAMAT untuk penyelesaian masalah anda. 
.
Harus bagaimana lagi? 
Rugi tak cuba... 
Sangat BERBALOI BILA DAH DAPAT APA YANG ANDA HARAPKAN. 
.

Siapa tak nak zuriat sebaik sahaja dah sah bernikah? Betul tak? Itu antara tujuan utama perkahwinan. Tapi tak semestinya lepas je nikah sebelum lepas tu dah "bunting pelamin", ada yang cepat rezeki anak, ada pula sebaliknya.
.
Betul tak?
.
Semua pasti berusaha macam-macam demi nak zuriat penyambung kasih cinta sayang suami isteri.
.

.

Lambat atau cepat ni kita manusia hanya merancang dan berusaha. Lainnya? Kita serah, berdoa dan tawakal pada Dia.
.
PCOS akan mendapati mereka kekurangan hormon progesteron.Sekaligus sukar untuk hamil. Pernah dengar masalah ini
.
Ok saya kongsikan pengalaman Puan Nur Atiqah Zaaba dalam merancang nak hamil dan dalam masa sama dia juga berjaya turunkan berat badannya.  
.

[BERJAYA HAMIL DAN TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE]
.

Kisah saya dengan shaklee bermula dari tahun 2013 lagi.. Tapi set yang sangat terkesan pada saya ialah set ikhtiar hamil yang saya ambil selepas saya bernikah. 
.

Kisahnya bermula bila lebih dari 48 hari selepas nikah saya tak period. Mulanya dah gembira kononnya hamil. Tapi bila buat ujian kehamilan keputusannya negatif..Lebih dari 10 ujian saya cuba.Dari murah hingga lah mahal..Pertama kalikan teruja lebih. 
.

Selepas mendapat pandangan dari rakan sekerja, mereka cadangkan saya cuba buat pemeriksaan doktor pakar sakit puan.Beberapa ujian di jalankan antaranya ujian ultrasound dan ujian darah.
.

Hasil daripada kedua-duanya mengesahkan saya mendalami Polysistic ovarian cyst (pcos) dimana punca utama daripada berat badan yang meningkat secara tiba-tiba yang mengganggu hormon di dalam badan. 
.

Lebih hormon  luteinising (LH) dihasilkan berbanding hormon perangsang folikel (FSH), yang menyebabkan folikel-folikel pada ovari menghasilkan lebih banyak hormon testosteron (hormon lelaki) berbanding hormon wanita iaitu estrogen. 
.

Kelenjar adrenal juga mula meningkatkan penghasilkan testosteron.Terlalu banyak testosteron menghalang ovulasi, di samping simptom-simptom lain yang berkaitan dengan sindrom ini.
.

Estrogen masih lagi dihasilkan, tetapi oleh kerana folikel-folikel yang dihasilkan tidak mencapai tahap kematangan yang mencukupi sewaktu progesteron mula meningkat, ia menyebabkan wanita yang mengalami PCOS akan mendapati mereka kekurangan hormon progesteron.Sekaligus sukar untuk hamil
.

Doktor mensarankan saya untuk mengambil ubat bagi membetulkan semula hormon dalam badan. Tapi salah satu akibatnya period takkan datang selagi ubat itu di ambil. Selain itu doktor juga mensarankan saya mula menjaga makan juga bersenam secara berkala. 
.

Disebabkan oleh ubat itu akan memberi kesan sampingan lain, saya cuba berikhtiar dengan set kesuburan shaklee. Alhamdulillah berkat usaha, menjaga makan kebetulan bulan puasa masa itu saya berjaya menurunkan berat badan sebanyak 5kg.
.

Usaha yang tidak putus asa disamping berdoa semoga dipermudahkan semuanya.. 2 minggu selepas raya result ujian kehamilan saya positif.Kalau ikutkan tak habis lagi set kehamilan yang saya ambil tu saya sambung makan sepanjang tempoh hamil.
.
==========

.

Allahuakhbar.. 
Betul kan, bila kita berusaha Dia pasti makbulkan. Janji usaha..usaha dan usaha. Jangan muda putus asas. 
.
Usaha la dalam pelbagai cara sekalipun. Macam Dato Siti Norhaliza, betul tak? Dia dalam dia lebih 10x rasanya dia cuba pelbagai cara NAK HAMIL. 
.
Hasilnya? 
Allah SWT beri pada saat dan masa yang tepat. Di mana dia mengaku hampir putus asa tapi dia cepat sedar dan dia betulkan niat dia dan mohon pada Allah SWT yang terbaik untuk dia dan suami juga keluarga dia. Alhamdulillah.. Cik Aafiya pun lahir ke dunia... 
.
Jadi anda yang sedang berusaha NAK HAMIL, berusaha la. 
.
Dan PENTING !!!!! 
PARA SUAMI SILA AMBIL PERANAN UTAMA JUGA YA! 
.
Jangan isteri je usaha suami? Buat derkkk ja? Nak anak ke tak nak? Usaha la sesama okey! 
.
Faham kan maksudnya. Bukan usaha atas katil sahaja. Tapi usaha dalaman dan luaran. Yang penting kerjasama suami isteri.
.
.
Okey.. ni antara yang membantu SET HAMIL SHAKLEE. Antara USAHA SUAMI ISTERI ye... sekali lagi ditekan .. atas USAHA SUAMI ISTERI
.
Nak dapatkan di mana SET HAMIL ni? 
Terus hubungi Agen Shaklee BERDAFTAR di talian 0175836865. 
.
Postage SELURUH MALAYSIA, BRUNEI & SINGAPORE. 
.



Ramai yang sedang mencari produk untuk di amalkan dan seterusnya ada yang untuk penjagaan kesihatan, tak kurang juga untuk penjagaan kecantikan kulit luaran dan dalaman kan? 

.

Tapi produk yang bagaimana untuk anda dapat yang terbaik untuk anda amalkan untuk hari ini dan seterusnya? 

.

Hari ni saya kongsikan cerita sebenar Puan HUWAIDA ABDUL AZIS. 

.

Penting ke penjagaan kesihatan ni? 

.

Bermula kisahnya..

[KURANGKAN KETAGIHAN GULA DENGAN PENGAMBILAN PROTEIN]
.

Assalamualaikum. Saya Huwaida Binti Abdul Azis. Saya mula mengenali vitamin Shaklee dengan pengambilan set sembelit Shaklee sewaktu masih belajar di peringkat sarjana. Alhamdulillah, sembelit saya beransur pulih dengan set sembelit Shaklee . Set sembelit Shaklee tidak seperti julap atau suplemen lain yang memberi kesan pedih ketika membuang.
.

Melalui pembacaan saya, produk Shaklee mengandungi bahan yang selamat dan terbukti berkesan. Jadi setelah mengalami keguguran selepas beberapa bulan berkahwin, tanpa ragu-ragu, saya terus mengambil set berpantang selepas keguguran sebagai usaha untuk pastikan saya mampu kembali hamil dengan selamat.
.

Alhamdulillah, setahun kemudian, saya diberi peluang untuk mengambil set berpantang selepas bersalin pula. Apabila Shaklee keluarkan produk penjagaan muka YOUTH, saya memang tak pernah ragu untuk terus dapatkan YOUTH selepas meneliti kelebihan-kelebihan bahan yang terkandung dalamnya.
.

Memang YOUTH juga tidak mengecewakan saya. Apabila tangan saya menjadi sensitif akibat penggunaan pencuci baju yang tidak sesuai. Saya terus menukar kepada produk pencuci Shaklee getclean yang juga tidak mengecewakan.
.

Terdapat penyakit yang bersifat genetik atau keturunan. Begitu juga dengan sikap dan tingkahlaku kita. Faktor keturunan dan persekitaran sedikit sebanyak dapat mempengaruhi sikap dan tingkahlaku kita. Saya bersyukur dilahirkan dalam keluarga saya sekarang. Akan tetapi, ada sesuatu yang sering membuat saya risau dan bimbang.
.

Saya dilahirkan dalam persekitaran dimana abah dan ahli keluarga terdekat kami yang majoritinya mempunyai penyakit kencing manis. Apa yang saya takuti adalah saya juga mempunyai kesukaan yang sama dan sangat gemar untuk memakan makanan dan minuman yang manis. Saya tidak menyalahkan keturunan dan persekitaran saya dibesarkan, kerana bagi saya kita sendiri boleh mengubah sikap dan rutin kita.
.

Setelah berkahwin, suami saya memang menegur kesukaan saya yang sukakan makanan dan minuman yang manis. Air bancuhan yang saya buat juga manis. Setelah sering ditegur, lama-kelamaan, saya agak terbiasa memasak makanan dan membuat minuman yang kurang manis. Akan tetapi, saya suka membeli makanan manis lain seperti coklat, kek dan air berperisa.
.

Apabila berat badan saya mula meningkat, saya mula mencari penyelesaian kepada masalah saya. Melalui pembacaan saya, gula bukan sahaja menyebabkan kegemukan, malah boleh membawa kepada penyakit kencing manis. Penyakit kencing manis yang kronik akan membawa kepada masalah buah pinggang. Saya melihat sendiri bagaimana ianya terjadi kepada ahli keluarga saya.
.

Walaupun saya masih sihat sekarang tanpa sebarang penyakit, saya sangat takut jika suatu hari nanti saya akan mendapat penyakit akibat dari kesukaan dan rutin saya. Selagi saya masih sihat, saya mahu berusaha sedaya upaya untuk menjalani rutin hidup yang lebih sihat. Saya perlu mencari alternatif untuk membendung diri saya dari ketagihan manisan.
.

Alhamdulillah, sejak mengambil ESP Shaklee dan Cinch Shake Shaklee, ketagihan saya terhadap makanan dan minuman manis berkurang. Lidah saya seperti tidak mampu untuk menerima makanan dan minuman yang  manis pada kadar yang banyak. Saya sangat mudah untuk berkata tidak kepada gula. Saya menjadi sangat menyukai air kosong.
.

Jadi, bagi mereka yang mengalami masalah yang sama seperti saya. Saya sarankan anda untuk lebihkan pengambilan protein untuk memastikan paras gula dalam darah adalah stabil dan membantu untuk mengurangkan keradangan paras kolesterol dan kepekaan insulin. Dengan ini, secara tak lansung, kita mampu untuk mengawal pengambilan gula dari diet harian kita.
.

Saya memilih protein tambahan dari Shaklee kerana ianya lengkap dengan 9 asid amino perlu tanpa kolesterol. Selain itu, ianya rendah kalori dan lemak tepu disamping mudah dihadam tubuh serta terhasil dari protein soya yang tidak diubah suai genetiknya.
.

Saya suka suplemen Shaklee sebab bantu saya dapatkan nutrisi harian yang mencukupi bergantung pada kondisi saya. Yang lebih penting, vitamin dan produk Shaklee selamat dan berkesan. Bersyukur sangat jumpa Shaklee.


.
Semoga perkongsian kami ni dapat MEMBANTU LEBIH RAMAI ORANG MENJAGA KESIHATAN dan kurangkan manis dalam makanan, LEBHIHKAN MANIS DALAM SENYUMAN. 
.
Kan cantik begitu..
.
Penjagaan kesihatan ni sangat penting dan jangan biarkan diri kita mengalami masalah yang sama tanpa PENCEGAHAN AWAL. 
.
Nak sihat? Amalkan dari SEKARANG! 
.
BAGAIMANA NAK DAPATKAN PRODUK SET NI? 
.
Terus hubungi kami ditalian 017-5836865
Klik link kami 
http://mamylin.wasap.my/
.
Setia membantu anda. Produk dan kualiti kami utamakan. 

Bila tengok gambar pun ngeri kan? Mama mana tak risau bila batuk berterusan,  hidung berdarah lagi, asthma lagi?
.

.
Namun bila terjumpa kenalan dan dia syokkan OMEGA GUARD ni, alhamdulillah PENYELESAIAN untuk kerisauan si mama LEGA SANGAT.
.
.
Jom baca perkongsian kami malam ni. Moga bila mana anda terbqca dan ada rakan-rakan atau anak-anak jiran mahupun kenalan kita hadapi perkara yang sama KITA DAPAT BANTU dengan SYORKAN SUPPLEMENT yang TERBAIK dan SESUAI INI.
.
================================
Cerita sebenar dari Puan SABARIAH BASRI
.
[ANAK SEMAKIN SIHAT. TIADA LAGI SELESEMA JAHAT PENYEBAB HIDUNG DAN LENDIR BERDARAH]
.
Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatu dan salam sejahtera.
.
Saya Sabariah binti Basri, berumur 36 tahun, telah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak lelaki. Seorang berumur 10 tahun dan seorang lagi 2 tahun 9 bulan.
.
Saya ingin kongsikan kisah anak kedua saya,  Adam. Selepas habis berpantang dan masuk kerja saya hantar Adam ke taska. Dalam usia 4 bulan ketika itu, Adam mudah dijangkiti batuk selesema, lebih-lebih lagi  taska di bawah Kementerian tempat saya bekerja 100% menggunakan penghawa dingin.
.
Dalam sebulan memang payah nak tengok hidung Adam kering. Sentiasa berhingus.. Batuk dan selesema berpisah tiada. Sebelum ini saya pernah kejarkan Adam ke hospital seawal pukul 2 pagi disebabkan batuk berpanjangan sehingga sukar untuk bernafas. Setiap kali itulah Adam kena ambil nebulizer. Bergema segenap ruang hospital dengan suara Adam yang meraung sebab tak nak pakai topeng pelik dengan bunyi yang menakutkan itu.
.
Ketika berusia setahun, saya perasan hidung Adam selalu berdarah. Kadang kala darah keluar dari hidung pada waktu malam ketika sedang tidur lena. Saya hanya perasan darah kering di pipi Adam dan cadar penuh dengan darah pada sebelah pagi. Pernah darah keluar banyak dan terdapat ketulan darah yang membimbangkan saya. Perkara ini berlarutan sehingga umur Adam 2 tahun 7 bulan. 
.
Setiap kali pergi pemeriksaan bulanan di klinik kesihatan, saya beritahu masalah hidung berdarah kepada doktor. Doktor maklumkan bahawa perkara tersebut biasa berlaku apabila anak-anak selesema dan ketika suhu badan panas. 
.
Pertengahan tahun 2017, Adam telah dimasukkan ke dalam wad di hospital disebabkan batuk selesema yang berpanjangan. Doktor mengesahkan Adam mengalami jangkitan kuman dalam paru-paru. Allah.., betapa sedihnya saya ketika itu. Anak sekecil Adam terpaksa duduk dalam wad, menahan sakit jarum suntikan dan setiap kali perlu ambil darah.. Hanya Allah yang tahu perasaan saya setiap kali mendengar Adam meronta-ronta minta dilepaskan. 5 hari berkampung di hospital dan akhirnya Adam dibenarkan untuk pulang. 
.
Doktor memberi temujanji untuk berjumpa pakar ENT di hospital berikutan masalah hidung Adam yang kerap berdarah. Pada hari temujanji, doktor pakar mengesahkan tiada apa-apa yang serius pada Adam. Alhamdulillah. Saya bersyukur. Namun dalam hati bertekad untuk mencari alternatif lain untuk mencegah masalah batuk, selesema punca hidung Adam selalu berdarah daripada berulang.
.
2 bulan lepas setelah sekian lama saya menyepi daripada team Shaklee, Alhamdulillah.. Allah gerakkan hati saya untuk aktif semula bersama team OMS. Saya kembali dengan semangat baru dan berazam untuk maju dalam kerjaya SID saya. 
Melalui kelas dan bimbingan yang saya perolehi daripada mentor-mentor group OMS, saya mencuba berikhtiar dengan Omega Guard Shaklee. Untuk kanak-kanak sekecil Adam yang tidak boleh menelan kapsul vitamin, saya pecahkan sebiji Omega dan masukkan dalam bancuhan susu Adam dan bagi Adam minum setiap malam sebelum tidur.
.
Dan hasilnya.., Alhamdulillah segala puji bagi Allah yang menemukan penyelesaian untuk segala ikhtiar saya selama ini. Hidung Adam dah tak berdarah lagi. Selesema yang menjadi rakan baik Adam sebelum ini dah pergi jauh-jauh. Batuk juga semakin berkurang. Tiada lagi insiden baju dan kusyen kereta kotor dengan muntah akibat batuk berpanjangan. Adam semakin ceria, membesar dengan sihat dan aktif. 
.
Semoga Adam sentiasa sihat walafiat dan bebas dari batuk, kahak dan selesema penyebab hidung berdarah. Alhamdulillah, syukur sebab saya dipertemukan dengan Omega Guard.
.
Saya juga bersyukur kerana bukan setakat Adam semakin sihat, malah saya juga dapat menjana pendapatan dengan Shaklee. Alhamdulillah..
.
omega guard shaklee
 
============================
Setiap kita ada cerita tersendiri. Semoga PERKONGSIAN ini BANTU KITA UNTUK JAGA KESIHATAN ADALAH PALING UTAMA.
.
==============
.
Nak dapatkan di mana? Anda boleh terus hubungi kami ditalian 0175836865 untuk kami KONSULTASI terlebih dahulu dam syorkan apa yang sesuai mengikut keadaan anda.
.
.
Sid Seluruh Malaysia, Brunei dan Singapore.
.