Serangan JANTUNG Pembunuh Utama Dalam Diam???

/ November 12, 2018
Serangan JANTUNG merupakan salah satu "silent killer?" Atau lebih dikenali pembunuh dalam diam???

Kerap terjadi, sedang orang tu bersenam, joging, tiba-tiba rebah dan terus disahkan meninggal ditempat kejadian?

Pernah dengar kan?

Dan lagi, baru jumpa kawan anda semalam? Tiba-tiba dengar berita pagi ni dah meninggal dunia akibat serangan JANTUNG?

Lagi???

Sememangnya ajal maut ni ditangan Tuhan (Allah SWT) , kita sebagai manusia memang menerima ni dalam qada dan qadar, tapi kita juga diharuskan untuk menjaga kesihatan kita LEBIH BAIK CEGAH dari merawat betul kan?

Dan bagaimana untuk menjaga KESIHATAN JANTUNG kita selain bersenam?

Jantung kita ni bekerja lebih 25jam kalu ada kan? Non stop.. kalu stop dalam 0.00001 saat pu, tak boleh kita bayangkan keadaan kita. Setuju?

Dalam pada kita tidur dan merehatkan diri pun, JANTUNG KITA MASIH BEKERJA, betul???

Dan...
Apa salahnya, kita "hadiah" kan sesuatu untuk JANTUNG kita selain makanan rohani, kita beri dengan  MAKANAN TAMBAHAN seperti COQ10, atau di Shaklee kami lebih dikenali sebagai COQ TROL PLUS.

Nak tahu info lanjut tentang COQ TROL PLUS?


 
Boleh ke carian You Tube saya (Legasi Vitamin Lina), dan boleh juga klik link ini-->    https://youtu.be/2RQYJTAMLhM
.
Semoga perkongsian saya ini membantu kita LEBIH PENJAGAAN JANTUNG KITA.

Dan bagaimana nak dapatkan produk ini? Anda boleh terus hubungi saya ditalian 0175836865

Jom CEGAH dari peringkat awal bersama-sama. Kongsikan blog ini untuk memberi manfaat kepada semua..
.

Serangan JANTUNG merupakan salah satu "silent killer?" Atau lebih dikenali pembunuh dalam diam???

Kerap terjadi, sedang orang tu bersenam, joging, tiba-tiba rebah dan terus disahkan meninggal ditempat kejadian?

Pernah dengar kan?

Dan lagi, baru jumpa kawan anda semalam? Tiba-tiba dengar berita pagi ni dah meninggal dunia akibat serangan JANTUNG?

Lagi???

Sememangnya ajal maut ni ditangan Tuhan (Allah SWT) , kita sebagai manusia memang menerima ni dalam qada dan qadar, tapi kita juga diharuskan untuk menjaga kesihatan kita LEBIH BAIK CEGAH dari merawat betul kan?

Dan bagaimana untuk menjaga KESIHATAN JANTUNG kita selain bersenam?

Jantung kita ni bekerja lebih 25jam kalu ada kan? Non stop.. kalu stop dalam 0.00001 saat pu, tak boleh kita bayangkan keadaan kita. Setuju?

Dalam pada kita tidur dan merehatkan diri pun, JANTUNG KITA MASIH BEKERJA, betul???

Dan...
Apa salahnya, kita "hadiah" kan sesuatu untuk JANTUNG kita selain makanan rohani, kita beri dengan  MAKANAN TAMBAHAN seperti COQ10, atau di Shaklee kami lebih dikenali sebagai COQ TROL PLUS.

Nak tahu info lanjut tentang COQ TROL PLUS?


 
Boleh ke carian You Tube saya (Legasi Vitamin Lina), dan boleh juga klik link ini-->    https://youtu.be/2RQYJTAMLhM
.
Semoga perkongsian saya ini membantu kita LEBIH PENJAGAAN JANTUNG KITA.

Dan bagaimana nak dapatkan produk ini? Anda boleh terus hubungi saya ditalian 0175836865

Jom CEGAH dari peringkat awal bersama-sama. Kongsikan blog ini untuk memberi manfaat kepada semua..
.

Continue Reading

Balls palsy? Baru-baru ni saya ada terbaca seorang pelajar matrik terpaksa berhenti belajar sebab keadaannya yang sangat teruk dan dia sangat down juga stress.
.
Kenapa?
.
.
Balls palsy menyerang dia saat dia di semester pertama pembelajaran. Muka senget sebelah, mata berkelip-kelip dan lepas 30minit k atas baru mata mula berhenti berkelip.
.
Ada ke macam tu? Rasanya. Sebab pengalaman saya, tak la seteruk adik tu. Tapi ... ya saya pun rasa apa adik tu rasa. DOWN AND STRESS!
.
Tapi tahu kah itu juga penyebab serangan balls palsy memakan masa lama untuk sembuh.
.
Sebaiknya???

Elakkan sebarang tekanan pada diri sendiri dan jangan biarkan diri anda sendirian. Mohon keluarga beri semangat dan sila dapatkan rawatan pakar serta fisioterapi dengan segera. Lagi lama dan di biarkan?
.
Ianya memakan masa untuk sembuh.
.
Boleh sembuh ke balls palsy ni?
.
BOLEH!
.
Tapi anda ada dua pilihan. Nak ambil steriod atau jaga pemakanan dengan pengambilan vitamin yang sesuai keadaan anda.

Saya?
Sebab saya sedang menyusukan anak saya. Maka saya tolak pengambilan steriod, saya pilih PENGAMBILAN VITAMIN SHAKLEE yang mana SAYA YAKIN DAN BERANI UNTUK UP DOSE mengikut keadaan saya sendiri.
.
Antaranya???
.
Ada diperkongsian vlog saya ni. Boleh ke channel vlog saya (legasi vitamin lina)
.

.
Dan saya sertakan juga vlog saya di sini. Boleh follow dan subcribe ya.
Moga apa yang saya kongsikan memberi manfaat dan membantu anda untuk LEBIH SIHAT DAN YAKIN!
.
Nak dapatkan produk yang saya amalkan?
Boleh terus hubungi saya di talian 0175836865
.

 Balls palsy 

Sedang mencari agen Shaklee? Saya Linakhtar adalah salah seorang Pengedar Bebas Shaklee Seluruh Malaysia.
.
Apa yang boleh saya bantu anda? Mungkin anda nak dapatkan info atau nak beli PRODUK SHAKLEE yang berkaitan anda? Saya pasti akan bimbing dan konsultasi anda.
.
Untuk maklumat lanjut boleh terus cari saya di talian yang tertera.
.
.
Dan saya juga sedang mencari rakan niaga, di mana saya mencari sebolehnya di seluruh negari agar memudahkan saya untuk pengurusan COD atau penghantaran barang terus kepada pelanggan hari yang sama. 

pengedar shaklee malaysia
 
.
Kes untuk pelanggan yang nak produk Shaklee ini secara COD. 
.
Seronokkan? 
.
Yang nak juga berminat nak berniaga ni sangat-sangay di alu-alukan dan sedang nak fikir modal? Modal pendaftaran hanya Rm65.00, atau nak FREE MEMBERSHIP? 
.
Boleh je. Terus hubungi saya ditalian 0175836865, saya akan beritahu apa yang perlu anda lakukan. 
.
Nak income LEBIH? 
.
USAHA PASTI LEBIH. kan? 
.
Okey untuk anda yang nak order barang, boleh terus klik logo E-SALE saya tu. Atau... ..
.
Terus hubungi saya ditalian 017-5836865. Saya akan beritahu anda produk apa yang sesuai untuk masalah anda. 

Anda sedang mencari VIVIX? 

testimonial vivix

Anda nak order VIVIX SHAKLEE? Hubungi 0175836865. 
Boleh... saya uruskan. In sha Allah.
.
.
Jom sihat sama-sama.
Berjaya sama-sama. 
.

sakit kaki vs omega guard
Peritnya nak lalui kesembuhan itu hanya yang dah lalui merasa betapa peritnya apa yang dah berlaku. Mujur diperkenalkan PRODUK SHAKLEE, antaranya Omega Guard antara yang banyak membantu saya.
.
.
Tesrimonial dari Puan Wan Noor Hidayah.
.
[TIDAK BOLEH BERJALAN DENGAN SEMPURNA AKIBAT KEMALANGAN PULIH SELEPAS KONSISTEN MENGAMALKAN SUPLEMEN SHAKLEE]
.
Nama saya Wan Noor Hidayah. Saya sudah berkahwin dan mempunyai 2 orang anak lelaki. Saya ingin kongsikan bagaimana kaki saya pulih sepenuhnya selepas mengamalkan suplemen Shaklee.
.
Pada tahun 2015 saya mengalami kemalangan kereta yang teruk. Tetapi alhamdulillah, saya masih hidup walaupun tidak dapat berjalan dengan sempurna selama beberapa bulan. Pada mulanya saya mencuba 2 jenama suplemen ternama dipasaran untuk mengurangkan kesakitan di kaki saya.
.
Saya terpaksa mengambil suplemen memandangkan tiada ubat selain ubat tahan sakit sahaja yang diberikan oleh pihak hospital kepada saya. Menurut mereka, keputusan x-ray saya tidak menunjukkan sebarang masalah kecederaan pada tulang walaupun mereka sendiri berasa pelik mengapa saya langsung tidak boleh berjalan.
.
Sejak dari kemalangan tersebut saya tidak dapat berjalan dan terpaksa dipapah oleh ahli keluarga setiap kali hendak ke mana-mana. Paling menyedihkan adalah apabila saya terpaksa mengesot perlahan-perlahan ke bilik air apabila hendak berwuduk ketika ahli keluarga tiada di rumah. Sakitnya kaki saya ketika mengesot hanya Allah sahaja yang tahu.
.
Kemudian ibu saya mendapatkan sepasang tongkat dan sebuah kerusi roda untuk memudahkan pergerakan saya. Saya menggunakan tongkat selama hampir 3 bulan untuk ke pejabat setiap hari. Walaupun kesakitan kaki saya telah mengambil masa yang agak lama untuk berkurangan, namun saya masih berasa amat sakit apabila berjalan tanpa tongkat.
.
Pada suatu hari saya telah ditakdirkan oleh Allah SWT dapat kembali bekerja di lokasi yang berhampiran dengan cawangan Shaklee. Peluang ini saya ambil untuk mendaftar sebagai ahli dan membeli beberapa jenis suplemen. Omega Guard menjadi suplemen kegemaran saya apabila kesakitan kaki saya hilang setelah konsisten mengamalkannya.
.
Alhamdulillah, saya berasa amat bersyukur apabila kaki saya tidak lagi sakit. Omega Guard telah membantu saya untuk sembuh. Saya juga turut merasakan Shaklee Effect yang lain iaitu mood saya semakin baik, saya menjadi lebih tenang dan tidak cepat marah. Penglihatan mata saya juga semakin baik dan saya tidak lagi mengalami masalah silau apabila memandu di waktu malam.
.
Selain Omega Guard, saya juga mengambil B-Complex untuk mengurangkan rasa sedih akibat tidak dapat berjalan dengan sempurna. Tetapi selepas istiqamah mengamalkannya, bahagian kaki saya yang kebas kerana banyak saraf mati akibat hentakan kuat semasa kemalangan lalu juga telah pulih dan kulit wajah saya menjadi semakin berseri-seri.
.
Kini saya hanya percayakan suplemen Shaklee sahaja. Selain semakin sihat, bertenaga, cergas dan cantik berseri, saya juga mendapat bonus setiap bulan. Marilah sertai Shaklee bersama saya. Anda juga boleh merasai Shaklee Effect yang tidak disangka-sangka.
.
testimonial omega guard shaklee

Selamat tinggal tongkat. Saya cintakan Shaklee sampai bila-bila.
Terima kasih pada yang terus memberi sokongan dan percaya setiap sakit itu PASTI ADA SEMBUHNYA. Jangan putus asa. 
.
Nak dapatkan PRODUK SHAKLEE? 
Kami akan konsultasi dan guide anda mengikut keperluan anda.
.
Hubungi kami ditalian 0175836865, untuk kami bantu anda dan bantu untuk masalah anda.

Penyelesaian untuk masalah kulit yang sensetif dan alergik? "Youth Is HOPE" adalah JAWAPANNYA. Anda pasti terkejut juga bila baca kisah ni. Mau tak nye. Alergik terung je, tapi kesannya? Allahuakhbar... Sedih kan.. kalu anda di tempat cik puan ni, apa anda akan lakukan? 


.
Cari penyelesaian pada produk yang tumbuh bagai cendawan? Jumpa doktor suda pasti beratus atau beribu juga habis kan? 
.
Jom baca kisah Puan SHAHIZAN RAHIMI, dan moga dapat membantu anda untuk DAPATKAN PRODUK TERBAIK , BERBALOI dan TERJAMIN JUGA SELAMAT UNTUK DI GUNAKAN. 
.

MUKA PECAH RUMAH? Sedihkan.. siapa tak sedih dan pasti perasaan malu dalam diri dan sangat menganggu juga bolrh jadi tekanan setiap kali terkena alergik ni kan! 
.

Nama saya Nor Shahizan Rahimi binti Mohd Saad berusia 35 tahun dengan 3 orang cahaya mata ( bakal 4 insya-Allah). Bekerja sebagai seorang guru.
.

Bukan mudah berhadapan dengan orang kalau diri sendiri rasa muka dah macam muka pecah rumah. Bukan tak bersyukur dengan muka yang ada tapi sedih bila anugerah yang ada dicemari dengan noda-noda hitam yang terhasil dari parut setiap kali salah makan.
.

Musuh utama Che Yan ialah terung. Selalu ditempelak. "Ni memang takde lain la ni mesti makan terung" tak pun "dah tau alergik terung sapa suruh makan". Nak cakap apa? So senyum saja. Bukan nak makan sangat terung tu tapi selalu terkena dalam kuah dal atau gulai. 
.

Tak perlu seketul terung, kuahnya saja cukup untuk memusnahkan impian untuk miliki kulit bersih. Setiap kali terperangkap dengan terung muka Che Yan akan ditumbuhi bintik-bintik seolah jerawat dibawah kulit tapi tidak pula ada "mata" kerana seringkali jerawat pastinya ada "mata" dan apabila matang jerawat tersebut akan bertukar menjadi kekuningan.
.

Dalam kes Che Yan bintik-bintik tersebut timbul dibawah kulit dan kadang-kadang berangkai sehingga membentuk satu tompokan. Bintik-bintik tersebut akan meninggalkan parut hitam dan mengambil masa berbulan-bulan untuk lenyap dari pandangan. Keadaan lebih tragis jika bintik berangkai membentuk satu tompokan parut hitam yang besar dan dan mengambil masa berbulan- bulan untuk hilang dari pandangan. Nak cover dengan make up atau bedak asas yang tebal terasa "fake" sangat.
.

Sebelum kenal Shaklee kalau alergic dulu-dulu lagi teruk. Bahagian bawah hidung hingga ke dagu akan penuh dengan tompokan air bisa seperti terkena cacar air. Keadaan mulut Che Yan seperti orang memakai topeng kerana seluruh bahagian mulut di tumbuh seperti cacar air dan berwarna hitam. Pernah juga terpaksa berjumpa doktor kerana kesakitan melampau sehingga mulut tak boleh dibuka.
.

Selepas konsisten vitamin Shaklee sekiranya alergic terung Che Yan akan mengalami masalah bintik-bintik dibawah kulit seperti yang Che Yan ceritakan. Syukur sebab tidak sekronik dulu namun rasanya semua orang menginginkan kulit bersih tanpa cela.
.

Penemuan terbaru Shaklee membuka satu lembaran baru dalam kehidupan Che Yan. #YOUTH dilancarkan "on time" muka Che Yan tengah nazak. Sedap sangat makan nasi berlauk gulai talang di tempat kenduri tak perasan terselit terung dalam masakan tersebut. Bila tersedar terasa bagai petir menyambar "Allah dugaan muka pecah rumah lagi lepas ni". 
.

Terung Che Yan boleh ibaratkan sebagai "ibu" segala masalah kulit kerana ia ibarat "trigger". Jika Che Yan termakan terung maka segala jenis makanan yang seringkali tersenarai sebagai makan alergic untuk kulit Che Yan tak boleh sentuh contohnya seperti makanan laut dan kekacang. 
.

Fuhhh ujian sangat kerana itu semua kegemaran. Semua itu hanya boleh dilihat sehingga semua parut dimuka beransur pulih dan bintik-bintik yang ada sudah tidak reaktif. Jika tidak bukan setakat jadi muka pecah rumah mungkin akan jadi muka jambatan roboh.
.

Bulan 3 #YOUTH dilancarkan. Apabila melihat harga, wow boleh tahan. Tapi Che Yan nekad dan percaya #YOUTH ada sesuatu. Bicara tentang produk penjagaan wajah, dari drug-store, produk bani kilo ( masa ni tiada kesedaran) sehinggalah produk bertaraf antarabangsa. 
.

Selalunya Che Yan dapat info paraben dalam penjagaan wajah atau apa-saja bahan kimia yang terkandung dalam produk tersebut adalah mengikut piawaian yang dibenarkan. Maka pakai saja.
.

#YOUTH datang dengan khabar ianya bebas 1500 bahan kimia berbahaya dan 100% Vegan. Lebih mengujakan apabila bahan yang terdapat dalam #VIVIX juga menjadi salah satu bahan dalam rangkaian penjagaan kulit #YOUTH. Wow, "Vivix luar dalam".
.

Bukan mudah juga nak menjadi pemilik #YOUTH pada peringkat awal kerana dugaan "sold out"nya seringkali berlaku. Bila dah dapat banyak hari pulak ditiliknya. Sebab pembukusan yang menarik, putih suci murni jadikan Che Yan sayang nak pakai. Dah kena penyakit apa pulak dah beli sayang nak pakai. Maka bermulalah rutin  #YOUTH Che Yan. 
.

Che Yan bermula dengan menggunakan basic set seperti yang disarankan walaupun Che Yan memang beli full set sebab dapat C+E percuma dengan belian full set. Dalam masa yang sama Che Yan amalkan #RADIANT5 antaranya ( ESP, COLAGEN POWDER, VITA C, B-COMPLEX, add on VIVIX). Sebelum sedar diri ni mengandung Che Yan sengaja habiskan sebotol Vivix dalam masa seminggu. 
.

Memang kesannya sangat booster. Namun setelah disahkan mengandung Che Yan teruskan pula dengan rutin set hamil untuk dalaman. Manakala rutin #YOUTH tidak terganggu kerana tidak ada apa-apa yang perlu diwas-waskan kerana ianya bebas bahan kimia berbahaya.
.

Disini Che Yan kongsikan sekali gambar sebelum dan selepas penggunaan #YOUTH.
.

Che Yan boleh katakan #YOUTH is the best n #YOUTH is hope untuk rangkaian penjagaan kulit muka. 
.

There is so many good and better product outhere but Che Yan choose the best #YOUTH.

.
Alhamdulillah. 
Puan dah TEMUI PRODUK TERBAIK ni.. dan tak akan pandang lain dah lepas ni. Nak tukar ke jenama lain? Memang tak la kan... 
.
.
Anda ... nak dapat produk ni? 
Boleh terus hubungi kami ditalian 0175836865 untuk kami BANTU anda dan syorkan apa yang terbaik untuk anda. 
.
Dapatkan PRODUK YANG BERNILAI UNTUK DIRI ANDA JUGA TERJAMIN SELAMAT ye.. Kerana... diri anda begitu berharga!!!
.


.
Dalam banyak produk kecantikan yang DAH DI CUBA. YOUTH adalah antara PRODUK dan PENYELAMAT untuk penyelesaian masalah anda. 
.
Harus bagaimana lagi? 
Rugi tak cuba... 
Sangat BERBALOI BILA DAH DAPAT APA YANG ANDA HARAPKAN. 
.

Siapa tak nak zuriat sebaik sahaja dah sah bernikah? Betul tak? Itu antara tujuan utama perkahwinan. Tapi tak semestinya lepas je nikah sebelum lepas tu dah "bunting pelamin", ada yang cepat rezeki anak, ada pula sebaliknya.
.
Betul tak?
.
Semua pasti berusaha macam-macam demi nak zuriat penyambung kasih cinta sayang suami isteri.
.

.

Lambat atau cepat ni kita manusia hanya merancang dan berusaha. Lainnya? Kita serah, berdoa dan tawakal pada Dia.
.
PCOS akan mendapati mereka kekurangan hormon progesteron.Sekaligus sukar untuk hamil. Pernah dengar masalah ini
.
Ok saya kongsikan pengalaman Puan Nur Atiqah Zaaba dalam merancang nak hamil dan dalam masa sama dia juga berjaya turunkan berat badannya.  
.

[BERJAYA HAMIL DAN TURUNKAN BERAT BADAN DENGAN SET KESUBURAN SHAKLEE]
.

Kisah saya dengan shaklee bermula dari tahun 2013 lagi.. Tapi set yang sangat terkesan pada saya ialah set ikhtiar hamil yang saya ambil selepas saya bernikah. 
.

Kisahnya bermula bila lebih dari 48 hari selepas nikah saya tak period. Mulanya dah gembira kononnya hamil. Tapi bila buat ujian kehamilan keputusannya negatif..Lebih dari 10 ujian saya cuba.Dari murah hingga lah mahal..Pertama kalikan teruja lebih. 
.

Selepas mendapat pandangan dari rakan sekerja, mereka cadangkan saya cuba buat pemeriksaan doktor pakar sakit puan.Beberapa ujian di jalankan antaranya ujian ultrasound dan ujian darah.
.

Hasil daripada kedua-duanya mengesahkan saya mendalami Polysistic ovarian cyst (pcos) dimana punca utama daripada berat badan yang meningkat secara tiba-tiba yang mengganggu hormon di dalam badan. 
.

Lebih hormon  luteinising (LH) dihasilkan berbanding hormon perangsang folikel (FSH), yang menyebabkan folikel-folikel pada ovari menghasilkan lebih banyak hormon testosteron (hormon lelaki) berbanding hormon wanita iaitu estrogen. 
.

Kelenjar adrenal juga mula meningkatkan penghasilkan testosteron.Terlalu banyak testosteron menghalang ovulasi, di samping simptom-simptom lain yang berkaitan dengan sindrom ini.
.

Estrogen masih lagi dihasilkan, tetapi oleh kerana folikel-folikel yang dihasilkan tidak mencapai tahap kematangan yang mencukupi sewaktu progesteron mula meningkat, ia menyebabkan wanita yang mengalami PCOS akan mendapati mereka kekurangan hormon progesteron.Sekaligus sukar untuk hamil
.

Doktor mensarankan saya untuk mengambil ubat bagi membetulkan semula hormon dalam badan. Tapi salah satu akibatnya period takkan datang selagi ubat itu di ambil. Selain itu doktor juga mensarankan saya mula menjaga makan juga bersenam secara berkala. 
.

Disebabkan oleh ubat itu akan memberi kesan sampingan lain, saya cuba berikhtiar dengan set kesuburan shaklee. Alhamdulillah berkat usaha, menjaga makan kebetulan bulan puasa masa itu saya berjaya menurunkan berat badan sebanyak 5kg.
.

Usaha yang tidak putus asa disamping berdoa semoga dipermudahkan semuanya.. 2 minggu selepas raya result ujian kehamilan saya positif.Kalau ikutkan tak habis lagi set kehamilan yang saya ambil tu saya sambung makan sepanjang tempoh hamil.
.
==========

.

Allahuakhbar.. 
Betul kan, bila kita berusaha Dia pasti makbulkan. Janji usaha..usaha dan usaha. Jangan muda putus asas. 
.
Usaha la dalam pelbagai cara sekalipun. Macam Dato Siti Norhaliza, betul tak? Dia dalam dia lebih 10x rasanya dia cuba pelbagai cara NAK HAMIL. 
.
Hasilnya? 
Allah SWT beri pada saat dan masa yang tepat. Di mana dia mengaku hampir putus asa tapi dia cepat sedar dan dia betulkan niat dia dan mohon pada Allah SWT yang terbaik untuk dia dan suami juga keluarga dia. Alhamdulillah.. Cik Aafiya pun lahir ke dunia... 
.
Jadi anda yang sedang berusaha NAK HAMIL, berusaha la. 
.
Dan PENTING !!!!! 
PARA SUAMI SILA AMBIL PERANAN UTAMA JUGA YA! 
.
Jangan isteri je usaha suami? Buat derkkk ja? Nak anak ke tak nak? Usaha la sesama okey! 
.
Faham kan maksudnya. Bukan usaha atas katil sahaja. Tapi usaha dalaman dan luaran. Yang penting kerjasama suami isteri.
.
.
Okey.. ni antara yang membantu SET HAMIL SHAKLEE. Antara USAHA SUAMI ISTERI ye... sekali lagi ditekan .. atas USAHA SUAMI ISTERI
.
Nak dapatkan di mana SET HAMIL ni? 
Terus hubungi Agen Shaklee BERDAFTAR di talian 0175836865. 
.
Postage SELURUH MALAYSIA, BRUNEI & SINGAPORE. 
.



Ramai yang sedang mencari produk untuk di amalkan dan seterusnya ada yang untuk penjagaan kesihatan, tak kurang juga untuk penjagaan kecantikan kulit luaran dan dalaman kan? 

.

Tapi produk yang bagaimana untuk anda dapat yang terbaik untuk anda amalkan untuk hari ini dan seterusnya? 

.

Hari ni saya kongsikan cerita sebenar Puan HUWAIDA ABDUL AZIS. 

.

Penting ke penjagaan kesihatan ni? 

.

Bermula kisahnya..

[KURANGKAN KETAGIHAN GULA DENGAN PENGAMBILAN PROTEIN]
.

Assalamualaikum. Saya Huwaida Binti Abdul Azis. Saya mula mengenali vitamin Shaklee dengan pengambilan set sembelit Shaklee sewaktu masih belajar di peringkat sarjana. Alhamdulillah, sembelit saya beransur pulih dengan set sembelit Shaklee . Set sembelit Shaklee tidak seperti julap atau suplemen lain yang memberi kesan pedih ketika membuang.
.

Melalui pembacaan saya, produk Shaklee mengandungi bahan yang selamat dan terbukti berkesan. Jadi setelah mengalami keguguran selepas beberapa bulan berkahwin, tanpa ragu-ragu, saya terus mengambil set berpantang selepas keguguran sebagai usaha untuk pastikan saya mampu kembali hamil dengan selamat.
.

Alhamdulillah, setahun kemudian, saya diberi peluang untuk mengambil set berpantang selepas bersalin pula. Apabila Shaklee keluarkan produk penjagaan muka YOUTH, saya memang tak pernah ragu untuk terus dapatkan YOUTH selepas meneliti kelebihan-kelebihan bahan yang terkandung dalamnya.
.

Memang YOUTH juga tidak mengecewakan saya. Apabila tangan saya menjadi sensitif akibat penggunaan pencuci baju yang tidak sesuai. Saya terus menukar kepada produk pencuci Shaklee getclean yang juga tidak mengecewakan.
.

Terdapat penyakit yang bersifat genetik atau keturunan. Begitu juga dengan sikap dan tingkahlaku kita. Faktor keturunan dan persekitaran sedikit sebanyak dapat mempengaruhi sikap dan tingkahlaku kita. Saya bersyukur dilahirkan dalam keluarga saya sekarang. Akan tetapi, ada sesuatu yang sering membuat saya risau dan bimbang.
.

Saya dilahirkan dalam persekitaran dimana abah dan ahli keluarga terdekat kami yang majoritinya mempunyai penyakit kencing manis. Apa yang saya takuti adalah saya juga mempunyai kesukaan yang sama dan sangat gemar untuk memakan makanan dan minuman yang manis. Saya tidak menyalahkan keturunan dan persekitaran saya dibesarkan, kerana bagi saya kita sendiri boleh mengubah sikap dan rutin kita.
.

Setelah berkahwin, suami saya memang menegur kesukaan saya yang sukakan makanan dan minuman yang manis. Air bancuhan yang saya buat juga manis. Setelah sering ditegur, lama-kelamaan, saya agak terbiasa memasak makanan dan membuat minuman yang kurang manis. Akan tetapi, saya suka membeli makanan manis lain seperti coklat, kek dan air berperisa.
.

Apabila berat badan saya mula meningkat, saya mula mencari penyelesaian kepada masalah saya. Melalui pembacaan saya, gula bukan sahaja menyebabkan kegemukan, malah boleh membawa kepada penyakit kencing manis. Penyakit kencing manis yang kronik akan membawa kepada masalah buah pinggang. Saya melihat sendiri bagaimana ianya terjadi kepada ahli keluarga saya.
.

Walaupun saya masih sihat sekarang tanpa sebarang penyakit, saya sangat takut jika suatu hari nanti saya akan mendapat penyakit akibat dari kesukaan dan rutin saya. Selagi saya masih sihat, saya mahu berusaha sedaya upaya untuk menjalani rutin hidup yang lebih sihat. Saya perlu mencari alternatif untuk membendung diri saya dari ketagihan manisan.
.

Alhamdulillah, sejak mengambil ESP Shaklee dan Cinch Shake Shaklee, ketagihan saya terhadap makanan dan minuman manis berkurang. Lidah saya seperti tidak mampu untuk menerima makanan dan minuman yang  manis pada kadar yang banyak. Saya sangat mudah untuk berkata tidak kepada gula. Saya menjadi sangat menyukai air kosong.
.

Jadi, bagi mereka yang mengalami masalah yang sama seperti saya. Saya sarankan anda untuk lebihkan pengambilan protein untuk memastikan paras gula dalam darah adalah stabil dan membantu untuk mengurangkan keradangan paras kolesterol dan kepekaan insulin. Dengan ini, secara tak lansung, kita mampu untuk mengawal pengambilan gula dari diet harian kita.
.

Saya memilih protein tambahan dari Shaklee kerana ianya lengkap dengan 9 asid amino perlu tanpa kolesterol. Selain itu, ianya rendah kalori dan lemak tepu disamping mudah dihadam tubuh serta terhasil dari protein soya yang tidak diubah suai genetiknya.
.

Saya suka suplemen Shaklee sebab bantu saya dapatkan nutrisi harian yang mencukupi bergantung pada kondisi saya. Yang lebih penting, vitamin dan produk Shaklee selamat dan berkesan. Bersyukur sangat jumpa Shaklee.


.
Semoga perkongsian kami ni dapat MEMBANTU LEBIH RAMAI ORANG MENJAGA KESIHATAN dan kurangkan manis dalam makanan, LEBHIHKAN MANIS DALAM SENYUMAN. 
.
Kan cantik begitu..
.
Penjagaan kesihatan ni sangat penting dan jangan biarkan diri kita mengalami masalah yang sama tanpa PENCEGAHAN AWAL. 
.
Nak sihat? Amalkan dari SEKARANG! 
.
BAGAIMANA NAK DAPATKAN PRODUK SET NI? 
.
Terus hubungi kami ditalian 017-5836865
Klik link kami 
http://mamylin.wasap.my/
.
Setia membantu anda. Produk dan kualiti kami utamakan.