Cara mudah untuk hasilkan susu ibu semakin meriah dan terbaik untuk si manja ibu

Mungkin cara ni ramai yang tak sanggup nak lakukan.. tapi tahukan para ibu, dengan hanya 3 cara mudah untuk dapatkan susu ibu semakin meriah dan terbaik untuk si manja ibu tersayang... Dan cara ini juga mungkin tak semua konsisten nak buat.. memula je kata "boleh-boleh," "nak juga susu meriah", tapi tak semua boleh terus amalkan dan lakukan dengan bersemangat secara berterusan... Hanya para ibu yang hebat sahaja mampu melakukan dengan lebih kerap dan lama.... 

Bagaimana nak dapatkan?

tambah susu badan

Dan 3 cara ni sangat mudah bagi para ibu yang TIADA ALASAN utnuk berkorban untuk si manja tersayang....

1) Menyusu / mengepam Lebih Lama

    Jangan hadkan masa setiap kali menyusukan bayi di sebelah payudara mahupun mengepam. Biarkan dia menyusu sebelah bahagian sehingga puas sebelum menawarkannya menyusu di bahagian payudara yang lain. Ini akan memberinya peluang untuk mendapatkan susu berlemak tinggi (hindmilk). Jika anda terlalu cepat menawarkan payudara sebelah lagi, dia hanya mendapat foremilk, di mana hanya perutnya sahaja yang penuh tetapi tidak memberi kalori mencukupi untuk tumbesarannya.

    Seeloknya jika anda mengepam, amik masa dlm 15-20 minit untuk sebelah payudara. Pastikan payudara benar-benar kosong selepas menyusukan bayi / selepas memerah bagi merangsang otak meghasilkan susu seterusnya. Ia dapat dipastikan dengan hanya titisan susu yang keluar.
    Mengepam lebih lama juga bleh buat letdown 2-3x tau!! Tak percaya buat. Konsisten + disiplin + istiqamah

2) Penyusuan Malam yang lebih kerap

Amalan menyusukan bayi di waktu malam sangat bagus kerana ia merangsang peningkatan susu. Ini kerana di waktu malam, anda berdua lebih relaks lalu membolehkan bayi menyusu lebih lama dan kerap. Penyusuan malam turut merangsang hormon prolaktin yang memainkan peranannya menghasilkan lebih banyak susu.

3) Kerapkan Menyusu / Mengepam

    Susukan bayi sekurang-kurangnya setiap 3 jam pada siang hari. Jika bayi tidur lebih daripada 3 jam, kejutkan dia untuk menyusu. Pada waktu malam pula, kejutkan bayi untuk menyusu tambahan terutamanya jika dia tidur lebih daripada 4-5 jam.

    Perah setiap 3 jam. Jika bayi mahu menyusu ketika memerah, berhenti. Susukan dia dan kemudian sambung semula sesi pemerhan susu.
    Percaya kepada konsep bekalan dan permintaan. Semakin kerap kosongkan payudara semakin banyak susu dihasilkan.

    Kerapkan sesi pemerahan sekitar jam 12 tengah malam hingga 6 pagi. Ini kerana hormon prolaktin banyak dihasilkan ketika ini.

Dannn paling saya suka... bila lepas lakukan sebegini cara, tiada lain wajib saya lengkapkan sumber protin saya serta multivitamin saya secara serentak yang mana badan saya sangat perlukan ... begitu juga bayi kita perlukan nutrisi lengkap sedari penyusuan susu ibu adalah.....

eps shaklee dan mealshake
P/s :- JANGAN beli kalu anda rasa rugi nak grab dua ni, sebab HARGA OFFER yang tersangattt BERBALOI hanya di bulan OKTOBER ini.. Kalu nak JIMAT sila terus ORDER!

Bagaimana nak dapatkan SET ni dan kat mana nak ORDER dan dapatkan HARGA OFFER bulan ni??

=============================
--> Saya Lin |  Pengedar Shaklee Kulim | 017-5836865 <-- 
Untuk sebarang pertanyaan tentang produk Shaklee ... anda boleh terus hubungi saya.
Fb ~ LinzShopee | Page ~ KedaiVitamin
==============================
yang baik datang dariNya..segala kesilapan dan kekhilafan datangnya dari saya sendiri...

No comments:

Post a Comment

Impian nak membantu lebih ramai orang untuk hidup sihat secara semulajadi dan lebih ramai surirumah bekerjaya dan berpendapatan bersama Shaklee hanya dari rumah.

Terima kasih sudi singgah dan komen...